Kokeilemaan ratsujousiammuntaa?

(c) Ali Ghoorchian

Ratsujousiammuntaa voi harrastaa kuka tahansa. Vaativa laji haastaa ratsastustaitoa, tarkkuutta, kehonhallintaa ja keskittymiskykyä. Nämä taidot kuitenkin kehittyvät tehdessä, joten alussa tarvitaan vain reipas mieli ja halu oppia. Kisoissa askellajina on laukka, mutta harjoittelun voi aloittaa pysähdyksestä ja käynnistä. Ratsujousiammunnan harjoitteluun kuuluu myös ilman hevosta tapahtuva treeni hyvän ampumatekniikan saavuttamiseksi sekä ilman jousta tapahtuva ratsastusharjoittelu.
(c) Elina Puhjo


Suomessa vakituisia avoimia ratsujousiammuntatreenejä järjestetään ympäri maata, minkä lisäksi yksittäisiä treenaajia löytyy vielä enemmän. Tästä kartasta löydät lähimmän ratsujousiammuntatallisi, -opettajasi tai -tutorisi! Kaikki heistä auttavat kiinnostuneita mukaan lajin pariin. Alkeiskursseja järjestetään aktiivisesti erityisesti Etelä-Suomen alueella - tulevan kurssitarjonnan löydät täältä!

Ratsujousiammuntaa voi harrastaa yksin tai muiden kanssa - porukalla kaikki tietenkin on hauskempaa! Etenkin harrastuksen alussa myös hyvä opettaja on kullanarvoinen. Opettajia löytää alla olevien linkkien kautta. Minä olen Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton hyväksymä opettaja ja opetan ratsujousiammuntaa pohjautuen persialaiseen perinteeseen ja kehon hyvinvoinnin näkökulmaan. Minuun voi ottaa yhteyttä anna.esraja@gmail.com!

Hyödyllisiä linkkejä ratsujousiammunnasta kiinnostuneille:

- World Horseback Archery Federation (WHAF): maailmanjärjestö, joka kerää tietoa ratsujousiammuntakulttuureista ja on korealaisen ratsujousiammuntakulttuurin pohjalta luonut kilpailusäännöt. Unescon tukema järjestö, joka järjestää vuosittain MM-kisat Koreassa.

- International Horseback Archery Alliance(IHAA): Eurooppalainen yhdistys, joka järjestää mm. kansainvälisiä Postal Match -etäkilpailuja sekä Euroopan GP-sarjan.

- Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto (SRJL): Liitto, joka kerää yhteen suomalaisia ratsujousiampujia, tarjoaa tietoa, kursseja, leirejä ja kilpailuita.

- Etelä-Suomen Ratsujousiampujat Ry (ESRAJA): Etelä-Suomen alueella toimiva SRJL:n jäsenyhdistys, joka tarjoaa ratsujousiammuntaan liittyvää toimintaa kuten kisoja, kursseja, leirejä ja lajiesittelyjä.

- Equestrian Martial Arts Club (EMAC): SRJL:n jäsenyhdistys jonka toimintaan kuuluu muitakin aseellisia ratsastuslajeja ratsujousiammunnan lisäksi. Päätoimipiste sijaitsee Pohjanmaalla mutta jäseniä on ympäri Suomen.

Historiallisen ratsastuksen seura (HRS): Suomen ratsastajainliiton jäsenseura, joka edistää historiallisen ratsastuksen lajien asemaa Suomessa järjestämällä toimintaa, kisoja ja kursseja.

- Elrohir Oy: Yritykseni, jonka kautta opetan ratsujousiammuntaa sekä tuotan hyvinvointipalveluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti