keskiviikko 29. elokuuta 2018

Kesäkuulumisia Suomesta

(c) Satu Lassa
Kesäkuulumisia Suomesta kuvien merkeissä! 

(c) Anna Minkkinen
Palataan takaisin toukokuun alkuun, jolloin saimme vieraaksemme Suomeen unkarilaisen ratsujousiammunnan opettaja Christoph Némethyn. Christoph majoittui luonani ja pidimme Hertsby Stallgårdissa viikonlopun mittaisen ratsujousiammuntakurssin. Kurssin aikana pystytimme myös kiinteästi unkarilaisen telineen Hertsbyhyn ja korkkasimme ratakauden. Opin valtavasti niin unkarilaisesta radasta kuin ratsujousiammunnasta ylipäätäänkin - mahtava kokemus!

 
(c) Bea Wilen
 

Yhtenä tärkeimpänä asiana rupesin kiinnittämään huomiota jousikäteni vakauten tämän kurssin jälkeen.

  Kevään ensimmäisenä kisana Suomessa kilpailimme Postal Match-kisassa korealaisen K233-radan. Ratsunani toimi Jatilan Tallin luotettava ex-ravuritamma Barbelinda. Barbin isoissa ja vauhdikkaissa liikkeissä en saanut osumatarkkuuttani täysin sille tasolle kuin olisin toivonut, mutta osumia tuli kuitenkin kivasti ja lopputuloksena pisteitä 67,52 eli HA3-tason suoritus.Kesä on loistavaa aikaa ratsujousiammuntakursseille! Niinpä pääsin pitämään paljon alkeiskursseja, jotka ovat aina yhtä innostavia kokemuksia. On mahtavaa nähdä ihmisten kasvoille tahattomasti kohoava hymy, kun he ovat ampuneet ensimmäiset nuolensa hevosen selästä!


Toukokuun lopulla valmentajani Ali Ghoorchian saapui Suomeen kurssittamaan. Ehdimme kurssien välissä rentoutumaan myös metsän siimeksessä...Alin kurssilla tein melko suuren muutoksen: vaihdoin rakkaan vanhan Kaya-jouseni uuteen AliBow-jouseen. Olin tietenkin vannonut että en vaihtaisi varusteita keskellä kisakautta, mutta jousi ihastutti saman tien ja auttoi minua korjaamaan jousikäteeni kehittyneet ongelmat. Niinpä Kayani pääsi hyvin ansaitulle eläkkeelle ja aloin tehdä tuttavuutta uuteen jouseeni. Tutustuminen oli hyvä tehdä Alin tarkassa opissa, korjaten samalla kevään aikana kehittyneitä pahoja virheitä.


Kurssilla pääsimme myös jälleen ampumaan pitkää matkaa, mikä on aina tervetullutta treeniä.


Toukokuun lopussa minua ja Bambia odotti jännittävä seikkailu Raaseporin linnalle Metsien Kätkemä -sarjan kuvauksiin! Upeissa maisemissa oli hieno päästä ratsastamaan ja ampumaan. Jaksomme ilmestyy lokakuussa, sitä innolla odottaen!

(c) Ria Kuokkanen
Bambi suhtautui kuvauksiin rennosti ja suorastaan ammattimaisesti, eikä hätkähtänyt kuvausvälineistöä. Melkein kuin se olisi kuunnellut ohjaajan toiveet suorituksesta ja sen jälkeen toimi juuri kuten pyydettiin! Meitä kuvattiin normaalin kameran lisäksi edessämme ajavasta autosta ja yläpuolellamme sekä rinnallamme lentävistä droneista.

(c) Fanni Snellman
Kesäkuussa järjestettiin Etelä-Suomen Ratsujousiampujat Ry:n kesäleiri! Leiri oli mahtava kokemus ja oli tosi hauskaa treenata yhdessä ja viettää aikaa koko viikonloppu. Vaan nytpä kiimaisten tammojen hajujen keskellä Bambi olikin aivan eri hevonen kuin Raaseporin kuvauksissa.

(c) Fanni Snellman
Radalla Bambi suoritti kuitenkin tapansa mukaan upeasti. Kisasimme leirikisana 6 laukan unkarilaisen radan ja Bambi ja minä selviydyimme voittajiksi, vaikka erilaista taktiikkaa kokeiltuamme saimmekin pari nollarataa.

Kesäleirin jälkeen suunnistin Iranin ja Unkarin reissulle, josta palasin heinäkuun alkupuolella.Heti palattuani reissusta oli edessä ratsujousiammuntanäytös Islanninhevosten SM-kilpailujen yhteydessä Ypäjällä. Islanninhevostalli Sydänkavion riemukas porukka oli valmiina haasteeseen!(c) Photography by Johanna
Helteisenä päivänä ei olekaan parempaa tekemistä, kuin ampua poikaystävää jousella! Ratsunani näytöksessä toimi upea musta islanninhevosruuna Fimur.

(c) Satu Lassa
Hiostavat helteet osoittivat pian että paras aika treenille oli myöhään illalla. No miksipä ei, kun sääkin oli aivan mielettömän kaunis usvaisine auringonlaskuineen!Kuu, auringonlasku, usva. Valkoinen ori ja jousi. Arjen taikaa.

(c) Photography by Johanna
 Islanninhevosten SM-kisoissa tutustuimme upeaan Johannaan, jonka kuvien tunnelma on aivan omaa luokkaansa. Johanna saapui ikuistamaan myös iltatreeniemme tunnelmaa.

(c) Photography by Johanna
Johannan kuvat ovat kuin maalauksia!
 
(c) Kimmo Penttinen
Tänä kesänä minua ja Bambia kuvattiin oikein urakalla! Helsingin Sanomat teki meistä kulttuuriosion pääjutun: Anna Minkkinen lähti Iraniin opettelemaan ratsujousiammuntaa – päätyi metsästämään haukalla ja kisaamaan Jordanian kuninkaan edessä. Rankkasade kasteli meidät likomäriksi heti kuvausten alkuun, mutta se ei menoa haitannut!

(c) Niina Hovi
 Seuraavaksi pääsimme tositoimiin, kun kisattiin ESRAJA:n seuramestaruudet! Voitimme Bambin kanssa korealaisella radalla kultaa, unkarilaisella radalla pronssia sekä kokonaiskilpailun kultaa!

(c) Ali Ghoorchian
Välissä kävin kesän toisella seikkailullani Unkarissa ja sieltä palasimme Suomeen yhdessä valmentajani Ali Ghoorchianin kanssa. Edessä oli tiiviit 2 viikkoa kursseja ja pienryhmätunteja. Opin jälleen valtavasti seuratessani Alia hänen kursseillaan. Olin myös itse useaan kertaan oppilaana. Nyt Hertsbyssä on mahdollista ampua myös qabaqia, joten otimme ilon irti!

(c) Ali Ghoorchian
Toisena erikoisempana lajina Hertsbyssä on mahdollistunut pallopeli mogu. Ratsuni Ruudik ei tässä hommassa tehnyt suoriutumisestani kaikkein helpointa, mutta todella hauskaa oli yhtä kaikki!

(c) Ali Ghoorchian

 Tärkeimpänä treenasimme kuitenkin perusjousiammuntatekniikkaa ja hioimme sitä jälleen paremmaksi. Nyt tämä oppi oli erityisen tärkeää, sillä palattuamme Suomeen ja jännittäessäni joustani ensimmäistä kertaa, se katkesi kahteen osaan. Unkarissa tai matkalaukussa oli tapahtunut jotain, jonka vuoksi jousi oli saanut pienen särön ja nyt katkesi. Surkuttelulle ei ollut aikaa, vaan oli äkkiä tartuttava takaisin vanhaan Kaya-jouseeni ja aloitettava treeni sen kanssa uudestaan.

(c) johannakare.com
Seuraava kiinnostava projekti valokuvaaja Johanna Kareen kanssa pääsi myös alkamaan. Tästä lisää myöhemmin!

(c) Ria Kuokkanen
Kesä on kulunut nopeasti sisältäen vaikka mitä ihmeellistä. Loppuhuipentumana on ratsujousiammunnan SM-kisat Salossa ensi viikonloppuna. Toivotaan, että treenimme tuottaa siellä tulosta! Mikä tärkeintä, se on kuitenkin jälleen Bambille ja minulle uusi yhteinen seikkailu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Gauchoux Open, Ranska

(c) Jouke Boerma Korona-aika iski, vieden mukanaan valtaosan kansainvälisistä kisoista - ja niinpä blogin kirjoittaminen on myös ollut tauol...