sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Edustamista ja sähellystä

(c) Minna Mäkinen

Vielä ennen reissuun lähtöäni minulla on ollut paljon tekemistä ratsujousiammunnan tiimoilla. Valitettavasti heti Alin lähdettyä flunssa sai minusta kunnolla vallan ja en päässyt tekemään juuri mitään pariin päivään. Yritinkin tosi tunnollisesti olla rasittamatta itseäni, kun on selvää että nyt seuraavaan lepotaukoon meneekin hetki.

Torstaina kuitenkin kampesin itseni sängyn pohjalta liikkeelle, kun MTV3 halusi tulla kuvaamaan minun ja Bambin ratsujousiammuntatreeniä uutisten loppukevennykseen. Suostuin alun perin innokkaasti pyyntöön, koska on aina mahtavaa saada näkyvyyttä lajille. Nyt oma olotilani ei ollut paras mahdollinen, mutta sää oli kaunis ja ihanaa Bambia kelpaa esitellä.

(c) Satu Lassa
Viimeksi minua on kuvattu Iranissa ja silloin kaikki valmistautumisenikin haluttiin kuvata, joten ajattelin että ehkä nyt samoin. Perinteistä asua toivottiin joten päätin että tottakai, ja koristelempa vielä Bambinkin. Ja ettei nyt ihan olisi tylsää kuvattavaa, niin voisin avata vähän isomman suoran jolla ampua...

En kehdannut ihan hirveästi pyytää aikaa lämmittelyyn kun minua odotettiin jo, joten päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Vähän ehkä jännitti. Laukassa hieno otsakoru olikin Bambille outo, ja se meni hassua köyrylaukkaa ja ammuin huonosti. Ajattelin kokeilla vielä toisen laukan jos vaikka Bambi ensikokemuksen jälkeen hyväksyisi otsakorun, mutta luonnollisesti menimme vielä reippaampaa köyrypukkilaukkaa ja kun vielä päätin keskittyä ampumaan hyvin, oli lopputuloksena se että jouduin hiukan satulan etupuolelle istumaan. Bambi köyri entistä enemmän huonon asentoni takia ja ajattelin, että parempi ehkä vain hypätä alas. Paitsi että alas hypätessäni toinen jalkani jäikin kiinni jalustimeen, joten en päätynytkään maahan mitenkään siististi seisalleen niin kuin ajattelin, vaan takapuolelleni niin että Bambi vielä hinasi minua kivasti perässään samalla kun ruikutin sitä pysähtymään kasvot häpeästä punehtuen. Onneksi pääsin nopeasti irti, vakuuttelin kuvaustiimille että kaikki on ihan kunnossa ja että voimme jatkaa.

Nöyrtyneenä poistin Bambilta kaikki koristeet ja pomppasin uudelleen selkään, ja päätimme ampua vain tutulla lyhyemmällä suoralla. Minua kyllä jo jännitti sen verran, että osumatarkkuuteni alkoi olla vähän kökkö, etenkin kun ajattelin että sehän on ihan kiva idea että teen myös haastavampaa pitemmän etäisyyden eteen päin ampumista enkä vain tuttuja ja turvallisia harjoituksia. Tässä vaiheessa onneksi jo ystäväni Satu oli ehtinyt saapua paikalle ja toimi tukenani ja turvanani, joten saatiin kuvaukset kunnialla päätökseen. Siirryimme haastatteluun, jossa yleensä superrauhallinen Bambi pyöri, hyöri ja kerjäsi leipää, minulla räkä valui pitkin naamaa ja yritin kertoa kuinka hauska laji tämä on ja kuinka mahtava ja hyvin koulutettu hevonen Bambi on. Voi että, kyllä kävi mielessä että olisin voinut järjestellä tämän hiukan paremminkin. Varmasti he saavat koostettua loppujen lopuksi ihan kivan pätkän, mutta oma itsetuntoni ei varsinaisesti tästä tohelluksesta kohonnut!

Kuvaajan ja toimittajan poistuttua kuolin hiukan häpeästä ja hillitön hihitys purkaantui. Päätin laukata pätkän Bambilla vielä pari kertaa, ettei sille jäisi huonoa kokemusta. Nyt kun itse olin rentona niin Bambikin oli taas kuin enkeli ja kun kokeilimme vielä ampua yhden nuolen, oli Bambi taas hieno ja minäkin osuin ihan keskelle tiikerin päätä. Itsetunto pelastettu ja Satu sai tästäkin onneksi napattua todistusaineistovideon. Lähdimme vielä yhdessä hauskalle maastolle ja koko tilanteelle pystyi vain nauramaan jännityksen purkauduttua. Pitää muistaa pitää suuruudenhulluuteni aisoissa ja pyytää tämän tyyppisiin tilanteisiin jatkossa joku kaveriksi alusta alkaen, niin on rennompi olla.

Uutisten loppukevennyksen pääsee katsomaan TÄSTÄ. Postaukseen on liitetty myös videoita, mutta kaikilla selaimilla ne eivät näy.Seuraavana päivänä oli vuorossa ratsujousiammunnan tutustumisilta Espoon Tallilla. Ohjelmassa oli maksuton maasta-ammuntapiste, ratsujousiammuntademonstraatio sekä kaksi lyhyttä kokeilutuntia kahdelle ratsujousiammuntaoppilaalle. Aurinko helli meitä lämmöllään ja maasta ampuminen hurahti nopeasti. Puolentoista tunnin treenin aikana noin viisitoista kävijää tuli kokeilemaan ratsujousiammunnan perusteita. 

Espoon Tallin upeat aktiivit olivat innostuneet tutustumisillasta ja rakenneelleet valmiiksi mahtavat puitteet ratsujousiammunnalle: pitkä joenrannassa sijaitseva vähemmällä käytöllä ollut ratsastuskenttä on nyt aidattu ja sinne oli rakennettu siirrettävä laukkakuja sekä kolme hyvää maalitaulua telineineen. Suuryllätyksenä meille oli rakennettu myös hevonen, jonka nimesimme Pauliksi: peräkärryyn nostettu pukki pinkkeinen jumppamattoineen, jolla pystyi ratsastamaan ja ampumaan kohteita vauhdista kunhan vaan sai suostuteltua avustajia peräkärryn vetäjiksi. Jouduin heti todistamaan taitoni tämän villin ratsun kyydistä, ja osuttuani tauluun sain hyväksynnän Pauli-hevosen rakentajalta.Pauli-hevosen jälkeen oli aika siirtyä suomenhevostamma Pauliinan selkään ratsujousiammuntademonstraatiota varten. Pauliina tuli nyt ensimmäistä kertaa tälle ratsastuskentälle ja valitettavasti koki uuden paikan, katsojalauman ja etenkin kauhistuttavan Paulin aika hurjana pelottavien asioiden viidakkona. Pauliina sai hetken tutustua paikkaan ja esineisiin ihan taluttaen ja sen jälkeen hyppäsin selkään, jotta pääsimme jatkamaan sieltä käsin kenttään tutustumista. Pauliina on todella rauhallinen ja kiltti, mutta nyt uusi tilanne jännitti kovasti. Jousi ja nuolet eivät ole koskaan juurikaan ihmetyttäneet Pauliinaa, mutta nyt niiden äänet hiukan jännittivät. Lopulta kun kokeilin laukata kujalla ja Pauliina yritti parhaansa saadakseen aikaiseksi pienen pukkihyppysarjan, totesimme että paras siirtyä uusista tuliteristä puitteista takaisin tutulle ratsastuskentälle. Opinpahan ainakin jotain edellisen päivän kommelluksista - jos on esiintymistilanne joka muutenkin jännittää, niin kannattaa ainakin pitää suoritus tuttuna ja turvallisena!
(c) Minna Mäkinen

Tutulle ratsastuskentälle päästyämme Pauliina rentoutuikin heti, ja pääsimme aloittamaan lajin esittelyn. Saimme nyt napattua mukaamme vain yhden maalitaulun, mutta ammuimme siihen joitain nuolia sivulle, eteen ja taaksepäin. Lisäksi demonstroin lajissa käytettävää istuntaa ja vastasin yleisön kysymyksiin.

Lopuksi oli vuorossa 30min kokeilutunnit kahdelle ratsujousiammuntaoppilaalle: toiselle, joka on jo aiemmin ampunut hevosen selästä sekä toiselle, joka on ratsastaja mutta jolle tämä oli ensimmäinen kerta ratsujousiammuntaa. Molemmista kuoriutui hiukan arastelevan alun jälkeen rohkelikkoja, jotka molemmat ampuivat maaliin laukasta! On opettamisen parasta nähdä kuinka jännitys väistyy, innostus syttyy ja ratsastaja kehittyy!


Tiivis putki ratsujousiammunnan näytön paikkoja jatkui lauantaina, kun vuorossa olivat ESRAJA:n Wappu Wars-kilpailut eli hauskat leikkimieliset ratsujousiammunnan vappukisat Jatilan tallilla Mäntsälässä. Kisoissa oli ennätysmäärä osallistujia: 17 kilpailijaa joista 3 oli junioreja! Kisojen idea oli auttaa oppimaan kisatilanteessa suoritumista ja ampumaan paineen alla, sekä toimia matalan kynnyksen kisoina kaiken tasoisille ratsujousiampujille. Niinpä kentän laidoille rakennetun radan sai suorittaa laukan lisäksi myös käynnissä tai ravissa ampuen viittä erilaista kohdetta. Koko kisan hitain aika toimi aikarajana ja jokaisesta sitä nopeammasta kierroksesta sai +1 pistettä / sekunti, mutta kukaan ei saanut miinuspisteitä ajan takia.

Kisakumppaninani toimi ex-ravuritamma Barbelinda eli Barbi, joka on todella sympaattinen tamma. Barbi on istunnalle herkkä ja kiemurtelee helposti, jos paino ei jakaudu aivan tasaisesti. Lisäksi laukka on vielä hiukan tasapainoton ja nopeatahtinen, ja Barbi tarvitsee siihen luottavaisen ratsastajan joka antaa hevosen keskittyä jalkojen asetteluun ja ei juurikaan koske ohjaan laukan aikana. Tämä oli Barbin ensimmäinen kerta ratsujousiammuntakisoissa, mutta luotin että se toimii varmasti hyvin, kunhan se vain ei oikaise pois radalta. 


Olin kisan ensimmäinen ratsastaja, jotta pääsin sitten auttamaan kisajärjestelyiden kanssa ja toimimaan ajanottajana. Ekan kisaajan paikka on aina melko jännä ja toisaalta oli hankalaa ehtiä kerätä sopivaa mielentilaa, vaikka ennen suoritusta saikin yhden harjoituslaukan ilman ampumista. Kisat järjestettiin ulkokentällä avointen peltojen äärellä ja suomalainen kevätsää helli meitä hyytävällä viimalla ja lopulta myös lumisateella. Sormet kohmettuivat hetkessä ja kun lähdin ensimmäiselle kierrokselleni, sain ensimmäisen valmiiksi nokitetun nuolen hyvin tauluun, mutta hämmennyin kun sormet olivatkin tosi jäykät ja nokitus oli kömpelö, joten vaikka minulla oli oikeastaan ihan hyvin aikaa ampua myös seuraavat nuolet niin päädyin roiskaisemaan ne ja ammuin tyhmästi taulun viereen.

Ehdin hiukan harmistua, mutta onneksi sain nopeasti koottua itseni ja vaihdettua ajatukset rakentaviksi. Seuraavalla kierroksella keskityin jo paremmin, ammuin kolme nuolta ja sain jokaisella osuman. Edelleen veto oli turhan lyhyt ja hätäinen eivätkä osumat olleet ihan erityisen hyviä, mutta paransin kuitenkin jo reilusti.  Kolmannella ja viimeisellä kisakierroksella toistin saman, ammuin kolmella nuolella osumat tauluihin ja lisäksi yritin vielä saada yhden hiukan epätoivoisen osuman viimeiseen tauluun.

Kisapäivä kului nopeasti ja tunnelma oli lämmin kylmästä kelistä huolimatta. Ratsujousiampujien kanssa on ihanaa olla! Kun itse kisat oli saatu päätökseen, siirryimme sisätiloihin nauttimaan jäätelöä (...), simaa ja munkkeja sekä odottamaan kisatulosten julkistusta. Sijoituin lopulta toiseksi heti Barbin toisen ratsastajan, lahjakkaan 13-vuotiaan Nupun perään! Mieli oli hyvä ja lämmin ja Nuppu todella ansaitsi voittonsa, hänen suorituksensa sujuivat erinomaisesti eikä kisatilanteen paine häirinnyt liikaa. Oli myös todella hyvä herätä muistelemaan, miltä se kisaaminen tuntuukaan ja miten oman mielen voi koota, vaikka ensimmäinen kierros menisikin pieleen. Jotenkin se jännittää melkein kaikkein eniten, että jos jotain menee alussa pieleen, jolloin keskittyminen häiriintyy ja pahimmillaan koko kisasuoritus levähtää käsiin. Mahtavaa että oli tämä tilaisuus harjoitella!

Kevätsää on tänävuonna ollut nyt erityisen ihmeellinen, mutta on ollut mahtavaa todeta kerta toisensa jälkeen etteivät suomalaiset ratsujousiampujat lopeta treenaamista, kisaamista tai tekemistä sään takia. Porukalla on yleisesti ottaen todella hyvä asenne ja tekemisen meininki. Lauantai-iltana Jatilan pihamaa kuorruttui lumeen ja käynnissä oli varsinainen lumimyrsky, joten päätimme ottaa vielä Unkariin lähtevästä Suomen GP-joukkueesta teemaan sopivan tervehdyskuvan. Odottakaa vaan lämpöiset Euroopan maat, suomalaiset ratsujousiampujat ovat pian tulossa!

Kuvat: Minna Mäkinen, Satu Lassa, Bea Wilén, Mira Lehmusvaara
Videot: Satu Lassa, Susanna Laamanen, Anni Jauhiainen
 

(c) Bea Wilén
 

 

44 kommenttia:

 1. Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni. Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen ... Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kaikki, nimeni on Isabella Williams Lontoosta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, olen täysin innoissani ja voin myös täällä jakaa todistukseni maailmalle. Ensinnäkin haluan kiittää suuria kiitoksia DR.MASAKOlle siitä, että hän on tuonut iloa ja onnea elämääni, suhteen palauttamisesta. En koskaan uskonut mihinkään näistä asioista, ennen kuin löysin aviomieheni yli vuosi sitten.Kun ajattelin kaiken toivon menettäneen, ystäväni esitteli minut DR.MASAKOlle, oikeinkirjoittajalle, ja hän heitti minulle rakkausloitsun, Seuraten hänen ohjeitaan, hän kertoi minulle, että saan aviomieheni takaisin kolmen päivän kuluessa loitsun heittämisestä. Neljä päivää myöhemmin, outo numero soitti minulle, olin järkyttynyt kuullakseni äänen. Mieheni ei ollut soittanut minulle yli vuoden, hän kehotti minua antamaan hänelle anteeksi kaikesta mitä hän teki minulle ja lapsille, ja sanoi hän haluaa tulla takaisin kotiin. DR.MASAKO, palautti vihdoin onnellisuuteni. Olen täällä todistamassa maailmalle, koska olen elävä todistus. Onko sinulla ystävää tai perhettä, joka on sairas ?, Oletko naimisissa ilman lasta ?, Jos haluat ylennystä toimistossasi, rakasta loitsu tuoda rakastajasi, poikaystäväsi, tyttöystäväsi, entinen aviomies takaisin, uhkapelejä, rikas elämä loitsu, Jos haluat olla kuuluisa, politiikan loitsu, suoja, raha ja työ loitsu. Alla on hänen sähköpostiosoitteensa, ota yhteyttä tilanteeseen, jossa olet. Olen todistus ja haluan, että myös ihmiset pelastuvat. Ota heihin yhteyttä nyt (sähköposti: masako.thetempleoflight027@gmail.com) Whats-app +2348137371314

   Poista
 2. Hei kaikki!
  Nimeni on Chris Kanadasta. Olen täällä todistamassa tämän suurenmoisen miehen nimissä, joka toi onnellisuuteni perheelleni sen jälkeen kun rakastaja Kim jätti minut kolmeksi vuodeksi toisen miehen luo ja rakastin todella Kimeä, koska hän oli ensimmäinen rakkaus, joka kokeili kaikkea aion tuoda Kim takaisin elämäni, mutta tapaamani ihmiset piiloutuivat ja valehtelivat minulle. Joten menen yleensä ulos lauantaina leikkaamaan hiukseni barbaalissa ja hankkimaan jotain. liikkeessä, kun he kuuntelevat radiota, ohjelma (kun palasin entiseen ikkunaani) ja ihmiset alkoivat puhua paljon Dr.Pellarista kuinka tämä mies auttoi monia ihmisiä tuomaan rakastajan takaisin, joten menin heti Mies, jonka tapasin oleskelutilassa ja selitti hänelle, hän sanoi, että minun pitäisi yrittää ottaa yhteyttä tohtoriPellariin, joka puhui kaupungista, ja ihmiset ottivat hänestä apua, etsimme heti Internetistä ja luimme hyviä asioita tohtorista .Pellar ja viikko otan yhteyttä Dr.Pellariin heti Dr.Pellar pellarin vastauksen viestiin sähköpostilla, jonka annoin Dr.Pellarin puhelulle ja jaoin ongelmani hänen kanssaan, jonka hän juuri sanoi, joten minun ei tarvinnut huolehtia siitä, että Olisin vain iloinen, että hän käski vain lähettää hänelle joitain yksityiskohtia, jotka tein ja sitten hän kertoi minulle, että kaikki olisi hyvin 36 tunnin sisällä. Olin niin onnellinen, että Dr.Pellar teki työnsä eikä hän pettynyt minua, rakastajaani Kim tuli kyyneliin luokseni ja pyysi anteeksi, että hän on hiihtänyt sai minut kärsimään syvästi 3 vuotta, joten hän päätti todistaakseen, että hän ei koskaan tee niin enää, hän ei jätä minua mistään syystä pääsyä tililleni ja tehdä hänen sukulaisensa kaikesta tahdostaan. Nyt täydellisin asia on, että hän ei voi viettää minuutti näkemättä minua tai soittamatta minulle, olen kiitollinen Dr.Pellarille palauttaneesta onnesta, jonka olin kaivannut vuosia. Pyydä apua Dr.Pellarilta, joka on luotettava mies, sähköpostitsean drpellar@gmail.com
  (1) Jos haluat entisen takaisin.
  (2) jos sinulla on aina huonoja unia.
  (3) Haluat ylennyksen toimistossasi.
  (4) Haluatko, että naiset / miehet juoksevat puolestasi?
  (5) Jos haluat vauvan.
  (6) [Haluat olla rikas.
  (7) Haluat miehesi ja vaimosi olevan ikuinen.
  (8) Jos tarvitset taloudellista apua.
  (9) Jos haluat lopettaa avioeron.
  10) Auta ihmisiä pääsemään vankilasta.
  (11) Hääloitsut
  (12) Ihmeelliset loitsut
  (13) Kauneudenloitsut
  (14) PROPHYYMINEN huume
  (15) Nähtävyystaika
  (16) Pahat loitsut.
  (17) Suudellinen loitsu
  (18) Poista pahoinvointi.
  (19) ILMAISET ERITYISNÄPPÄT.
  (20) Menestys kokeissa. (
  21) Loitsu saada sinut rakastavat.
  Jos sinulla on jotain ongelmasta, ota yhteyttä lääkäriin hänen sähköpostilla: drpellar@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Olen niin innoissani, että rikki avioliitto on palautettu ja vaimoni oli palannut sen jälkeen kun hän ja 2 lapseni ovat jättäneet minut toisen miehen luo. Kymmenen vuoden avioliiton jälkeen vaimoni ja minä olimme riidellen, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Espanjaan toisen miehen luo. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe äitiään. Yritin olla vahva vain lasten suhteen, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut vaimooni. Joka päivä ja joka ilta ajattelen häntä ja haluan aina hänen tulevan takaisin luokseni, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että Dr.Pellar voisi auttaa löytämään hänen entinen nopeasti. Joten minusta tuntui, että minun piti kokeilla sitä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen ja hän teki (Rakkaus loitsun) minulle. 28 tuntia myöhemmin vaimoni todella soitti minulle, se oli yllätys, kuin ihme ja hän sanoi, että kaipaa minua niin paljon ja lapsia, niin uskomatonta !! Näin hän palasi samana päivänä suurella rakkaudella ja ilolla ja pyysi anteeksi virheistään ja tuskasta, jonka se aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin ennen, kaikki Dr.Pellarin ansiosta. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että todellinen ja voimakas tohtori Castilla Dr.Pellar rukoilen pitkään auttamaan hänen lapsiaan hätätilanteissa, jos olet täällä ja tarvitset entistä tai aviomiestäsi on muuttanut toiseen naiseen tai tyttöystäväsi on ehkä vaimosi, älä itke enää, ota yhteyttä tähän voimakkaaseen pyörään. Tässä on hänen yhteystietonsa: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen drpellar@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kuinka rikottu avioliitto palautui Dr.Sango Spellin avulla Todellinen loitsuntekijä.
  Olen Mr.Leo, on kulunut kuusi kuukautta siitä, kun hain erot vaimoni kanssa täyttämällä avioerolomakkeen, meillä oli erittäin suuri ongelma, joka ei ollut meidän valvontamme ulkopuolella, pääsimme selville, että hänellä oli suhde toisen miehen kanssa , joten hän pysyi poissa minusta, koska kysyin häneltä, hän erotti minut, paljon anteeksipyyntöjä ja anteeksipyyntöjä vastaan, hän jätti minut ja kieltäytyi palaamasta minuun. Yritin parhaani saadakseni hänet uskomaan, että rakastan häntä edelleen, mutta hän kertoi minulle, että se oli kaikki meidän välillämme. Joten puhuin erittäin hyvän ystäväni kanssa, neuvoja siitä, mitä tehdä, hän kertoi minulle, että ainoa tapa, jolla voin palauttaa hänet takaisin, on käydä Dr.Sango-nimisen oikeinkirjoituksen oikeinkirjoittajan toisella puolella, joten olen aina kuullut, mutta minun on älä koskaan usko. joten minun piti tosiasiassa ottaa yhteyttä samaan Dr.Sangoon, joka vakuutti minulle, että saan vaimoni takaisin viikon kuluttua hänen loitsustaan. ja hän kertoi minulle, että hän ajatteli, että kaikki olisi hyvin, epäilemättä kun hän on tehnyt työnsä, jota en ole ensimmäinen auttanut.
  Ja näin se kirjoitetaan ja viikkoa myöhemmin se huuhdellaan, olin niin järkyttynyt nähdessäni entisen vaimoni ja anteeksi. Ja tällä tavalla me molemmat elimme onnellista elämää jälleen päivään saakka, suhdemme on nyt vahvempi kuin se oli ennen.
  Suuren Dr.Sango-loitsun ansiosta meidän aikamme mies auttoi minua tuomaan entisen vaimoni takaisin kotiin.
  Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Dr.Sangoon sähköpostitse spellspecialistcaster937@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Yhdeksän kuukauden ajan ollessani suhteessa hänen kanssaan, hän päätyi minuun. Tein parhaani palauttaakseni hänet, mutta turhaan halusin häntä
  palatakseni niin paljon rakkaudesta, jota tunnen häntä kohtaan, pyysin kaikkien kanssa, lupain, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että olisi otettava yhteyttä loitsuun, sen sijaan että syöttäjä voi auttaa minua loitsun palauttamaan hänet, mutta olen mies, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää, Lähetin sähköpostin
  ja hän kertoi minulle, ettei ollut mitään ongelmaa siitä, että kaikki menee hyvissä ajoin ennen neljä päivää, että entinen palaa minulle ennen neljä päivää,
  heitti loitsun ja yllättäen toisena päivänä oli kello 16.00. Entinen soitin minulle, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja hän sanoi vain, että minulla oli niin paha kaikesta mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan minulle, koska hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja toivotan hänet tervetulleeksi ilolla repimällä silmäni, kuka hän oli tapa, jolla aloimme elää yhdessä ja onnellinen taas. Siitä lähtien olen tehnyt
  Lupaan, ettei kukaan tiedän, että minulla olisi suhdeongelmia
  Auta häntä häntä kohti, sillä hänellä on ainoa tosi ja voimakas oikeinkirjoittaja, Dr.Sango, joka auttoi minua omassa ongelmassani ja on erilainen kuin kaikki siellä olevat väärennökset. Kuka tahansa voi tarvita loitsukirjoittajan apua, heidän sähköpostinsa on spellspecialistcaster937@gmail.com, voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteissasi tai jotain, joka heittää erilaisia ​​loitsuja, kunnes, kuten
  (1) Jos haluat entisen takaisin.
  (2) jos sinulla on aina painajaisia.
  (3) Haluat tulla ylennettyksi toimistollesi.
  (4) Haluat naisten / miesten, jotka juoksevat perässäsi.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) Haluat olla rikas.
  (7) Haluat sitoa puolisosi
  sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista apua.
  (9) Yrttihoito
  (10) Jos pystyt tyydyttämään vaimosi sukupuolen toiveen ala-erektion takia.
  (11) jos kuukautiset kieltäytyvät tulemasta
  päivä, jolloin
  oletetaan tai enemmän virtauksista.
  (12) jos heidän työnsä kieltäytyy maksamasta ihmisilleen,
  oikea?
  (13) ratkaisemaan maan ongelma ja palauttamaan se.
  (14) Perheesi kieltää sinun
  ei?
  (15) Voivatko ihmiset noudattaa sanojani ja tehdä minun.
  (16) Onko sinulla alhainen siittiöiden määrä?
  (17) Asia ratkaistu E.T.C
  Jos tarvitset apua missä tahansa kyseisessä ongelmassa, ota hänet yhteyttä sähköpostitse
  spellspecialistcaster937@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kuinka voit korjata suhdettasi entiseen aviomieheseesi, mieheni jätti minut ja todellakaan en koskaan lakkaa rakastamasta häntä. Viiden vuoden eron jälkeen otin yhteyttä tohtori Sacreen, joka on loitsupyörä, joka auttaa minua ja mieheni palasivat takaisin minulle ja elämme tänään jälleen onnellisina yhdessä. Ota yhteyttä tohtori Sacreen kaikista suhdeongelmista, joista hän auttaa sinua, kirjoita WhatsApp
  +2349076034359 tai kirjoita hänelle sähköpostia sacretempleofpower@gmail.com

  Rouva Fien tammikuu.

  VastaaPoista
 7. Kiitos suurelle tohtori Odudulle avioliittoni palauttamisesta, hän toi takaisin onneni kolmen vuoden avioeron jälkeen, jota en ole ollut minä itseni tuosta päivästä lähtien. Mutta tänään olen jälleen onnellinen lääkäri odudun avulla, joka on minulle lähetetty Jumala. Suosittelen mielelläni tohtori Odudua kaikille, jotka tarvitsevat apua. Hänen sähköpostinsa: odudutempleofanswer@gmail.com tai soita / whatsapp hänelle numeroon +23480509759787

  Sabine Saksasta.

  VastaaPoista
 8. Olen niin innoissani, koska rikki avioliittoni on palautettu ja mieheni on palannut sen jälkeen, kun hän jätti minut ja 2 lastamme toiselle naiselle. Kahdeksan vuoden avioliiton jälkeen minä ja mieheni olemme käyneet toisiinsa riitaa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan olemaan toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni olevan ohi ja lapseni ajattelivat, etteivät he koskaan näe enää isäänsä. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusaavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa luokseni, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja törmäsin verkkosivustoon, joka ehdotti, että DR OMOOGUN voi auttaa palaamaan nopeasti takaisin . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja tein sen sitten hän teki (Rakkausloitsun) minulle. 28 tuntia myöhemmin mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että hän kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin mahtavaa! Joten hän palasi samana päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja pyysi anteeksi virheestään ja kivusta, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Siitä päivästä lähtien avioliittomme oli nyt vahvempi kuin ennen, kaikki kiitos DR OMOOGUNille. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinani Internetissä, että DR OMOOGUN todellinen ja voimakas loitsupyörä, jota rukoilen aina elämään pitkään auttaakseni hänen lapsiaan ongelmien aikana, jos olet täällä ja tarvitset Ex-paluuta tai aviomiehesi muutti toisen naisen luokse, älä enää itke, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsupyörään. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: dr .... omooguntempleofanswer@gmail.com. Voit myös soittaa hänelle tai lisätä hänet Whats-sovellukseen: +2348149416142, KIITOS DR OMOOGUNILLE

  VastaaPoista
 9. KIIRTEELLINEN TEHOKAS LOVE-Loitsu SAADA EX-MIEHESI / VAIMASI TAKAISIN NOPEASTI YHTEYDESSÄ: OMOOGUNTEMPLEOFANSWER@GMAIL.COM, Hän on tietysti paras loitsuverkko verkossa, ja hänen tuloksensa on 100% takuu.

  Kiitos tohtori OMOOGUNille, että hän toi mieheni takaisin minulle. Aviomieheni kertoi minulle, että se oli ohi, ja kävellä pois ilman mitään syitä, olin hämmentynyt ja tiennyt mitä tehdä. Olin epätoivoinen, haluan hänet takaisin, kävin Internetissä etsimässä tapoja saada mieheni takaisin. Luin monista eri tavoista, mutta DR OMOOGUN kiinnitti huomioni, otin heti yhteyttä häneen ja selitin ongelmani hänelle. Oli hämmästyttävää ja yllättävää, että 11 tuntia loitsun lähettämisen jälkeen Aviomieheni soitti minulle ja pyysi minua antamaan anteeksi hänelle ja hyväksymään hänet takaisin. Ei voinut uskoa, että se tapahtui jonkin aikaa myöhemmin, kun hän tuli talooni ja putosi polvilleen. pyytää minua ottamaan hänet takaisin, mikä tapahtui. Todistan tällä foorumilla vain kertoa ihmisille, että DR OMOOGUN on todellinen ja aito. älä epäröi kokeilla häntä. kiitos DR OMOOGUN, kiltti miehesi .. Ota yhteyttä häneen, jos tarvitset aviomiehesi takaisin tai miehesi muutti toisen naisen luo, älä enää itke .. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: omooguntempleofanswer@gmail.com, voit soita myös hänelle tai lisää hänet Whats-sovellukseen: +2348149416142
  jane powell, N Y, USA.

  VastaaPoista
 10. Hei kaikille, tämä vuosi on minulle niin hyvä. Olen Aila Korhonen Etelä-Suomen Hämeenlinnasta, olen ollut naimisissa 6 vuotta ilman itkevää vauvaa avioliittokodissani, mikä sai mieheni erottamaan minut. Tämän vuoden alussa näin todistuksen tohtori Odiasta siitä, kuinka hän on auttanut naisia palauttamaan kadonneen rakkauden ja raskauttamaan heitä, joten otin yhteyttä häneen ja sanon nyt mielelläni, että tohtori Odia auttoi minua palauttamaan mieheni hänen ihmeellisillä voimillaan ja auttoi minua raskaaksi miehelleni. Olen nyt 8 kuukautta raskaana poikavauvan kanssa. Olen kutsunut suurta juhlaa, olen niin onnellinen, että siksi kirjoitin tämän todistuksen kertoakseni kaikille täällä Odia hyvästä työstä. Voit ottaa yhteyttä häneen nyt, jos avioliitossa on ongelmia, hän voi auttaa sinua aivan kuten hän oli tehnyt minulle. Alla on yksityiskohdat, joita käytin ottaessani yhteyttä Odiaan. Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp: +2348107381533

  VastaaPoista
 11. Hei kaikille, tämä vuosi on minulle niin hyvä. Olen Aila Korhonen Etelä-Suomen Hämeenlinnasta, olen ollut naimisissa 6 vuotta ilman itkevää vauvaa avioliittokodissani, mikä sai mieheni erottamaan minut. Tämän vuoden alussa näin todistuksen tohtori Odiasta siitä, kuinka hän on auttanut naisia palauttamaan kadonneen rakkauden ja raskauttamaan heitä, joten otin yhteyttä häneen ja sanon nyt mielelläni, että tohtori Odia auttoi minua tuomaan mieheni takaisin hänen ihmeellisillä voimillaan ja auttoi minua raskaaksi miehelleni. Olen nyt 8 kuukautta raskaana poikavauvan kanssa. Olen kutsunut suurta juhlaa, olen niin onnellinen, että siksi kirjoitin tämän todistuksen kertoakseni kaikille täällä Odia hyvästä työstä. Voit ottaa yhteyttä häneen nyt, jos avioliitossa on ongelmia, hän voi auttaa sinua aivan kuten hän oli tehnyt minulle. Alla on yksityiskohdat, joita käytin ottaessani yhteyttä Odiaan. Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp: +2348107381533

  VastaaPoista
 12. DR WALE PARAS Loitsu
  Kaikki kiitos tohtori Walelle, joka auttoi minua saamaan rakkaan mieheni takaisin minuun. Se oli pitkä tarina, mutta sanon vain vähän siitä, kuinka tämä suuri mies nimeltä Dr Wale auttoi minua tuomaan takaisin mieheni, joka ei ole koskaan puhunut kanssani nyt 5 vuotta. Hän teki työnsä mahtavan voimakkaan loitsunsa kanssa. Ainoa mitä tein, oli saada joitain esineitä, joita käytettiin loitsun valmistelemiseen minulle. Kun hän oli käyttänyt esineitä, seuraavien kolmen päivän aikana mieheni alkoi soittaa ja kertoi minulle palaavansa kotiin luokseni. WhatsApp +2347054019402 TAI E.mail drwalespellhome@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Se toimii! Entinen estän minut kaikilla alustoilla. Se kesti jonkin aikaa, noin kaksi kuukautta, mutta hän vapautti minut vain muutama tunti sitten! Älä anna periksi! SE TOIMII! ota yhteyttä tohtori Ilekhojieen saadaksesi apua nyt. olemme taas yhdessä. Usko tähän prosessiin .. Tässä hänen yhteyshenkilönsä ... WhatsApp hänet: +2348147400259,
  Lähetä hänelle sähköpostia: (gethelp05@gmail.com)

  VastaaPoista
 14. Nimeni on Anna Yhdysvalloista, rakastajani on palannut tohtori Ehimenin suurella avulla. Hän auttoi minua saamaan loitsun, joka toi hänet takaisin sylilleni vain kahdessa päivässä. Rakastajani jätti minulle virallisen ilmoituksen, ja nyt hän on palannut, haluan vielä kerran kiittää tohtori Ehimeniä hänen upeasta loitsustaan, olen nyt onnellinen nainen. Voit ottaa yhteyttä Whatsappin suurempaan oikeinkirjoittajaan soittamalla numeroon +1 (260) 218-3592 tai sähköpostitse osoitteeseen drehimen710@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Haluatko kohdata avioliittokodissasi ongelmia ja haluatko nopean ratkaisun elämääsi koskeviin kysymyksiin? Isä Eli on henkinen mies, joka voi auttaa sinua missä tahansa tilanteessa. Hän on auttanut minua tulemaan toimeen mieheni kanssa rakkausloitsun jälkeen. 2 vuotta eroa. ota yhteyttä whatsappiin: +2348085240869 myös ratkaisuasi varten, Sire Eli on myös hyvä kasviperäisten lääkkeiden kanssa, jotka voivat parantaa kaikenlaisia sairauksiasi, kokeile sitä ja lupaan, että palaat jakamaan suosittelusi kuten minä.

  VastaaPoista
 16. Tomme minibankkort
  Vet du at du kan hacke hvilken som helst minibank!

  Vi har spesialprogrammerte minibankkort som kan brukes til å hacke en hvilken som helst minibank. Disse minibankortene kan brukes til å ta ut kontanter i minibanken eller sveipe, butikker og utsalgssteder. Vi selger disse kortene til alle våre kunder og interesserte kjøpere over hele verden, kortene har en daglig uttaksgrense på 5000 i minibank og opptil 100.000 forbruksgrenser i butikkene. Vi tilbyr også følgende tjenester:
  1) VESTLIGE UNIONOVERFØRINGER / PENGEGRAMOVERFØRING
  2) BANKER PÅLOGGINGER
  3) BANKOVERFØRINGER
  4) CRYPTOCURRENCY MINING
  5) KJØP AV GAVEKORT
  6) LADING AV REGNSKAPER
  7) WALMART-OVERFØRINGER
  8) BITCOIN-INVESTERINGER
  9) FJERNELSE AV NAVN FRA DEBITRETTELSE OG STRAFFREGISTRERING
  10) BANKHACKING

  Å bli velstående og leve livsstilen til de rike og berømte er drømmen til mange mennesker. Og mens de fleste går på jobb eller søker andre etiske metoder for å tjene penger online.
  Den tomme minibanken tar ut penger fra alle minibanker, og det er ikke noe navn på den fordi den er tom, bare PIN-koden din vil være på den, den kan ikke spores, og nå har jeg penger til forretninger, shopping og nok penger til at jeg og familien min kan lev videre.
  PROGRAMMERT blankt minibankort som er i stand til å hacke inn på hvilken som helst minibank, hvor som helst i verden.
  Kontaktperson: Prof Alexander Castro
  E-post: atmservices44@aol.com
  E-post: atmservices44@yahoo.com

  VastaaPoista
 17. En tiedä kuinka kiittää suurta tohtori Ikodua siitä, että hän toi takaisin rakastajani voimillaan, en koskaan uskonut, että voisin saada vaimoni takaisin luokseni, kun jätin lapseni vihaisesti, koska en koskaan välittänyt. Tajusin, että olen tehnyt vääriä asioita rakkaalle perheelleni, mikä johtaa eroon minun ja vaimoni ja lasteni välillä. . Joku puhui tohtori Ikodusta muutama päivä sitten, ja minusta tuntui, että minäkin voisin auttaa, ja jouduin ottamaan yhteyttä myös häneen avun saamiseksi. nähdä minut ensimmäistä kertaa niin moneen vuoteen. Se tuntui unelta, mutta se oli todellisuutta. Lyhyesti sanottuna, minä ja perheeni olemme yhdistyneet ja vaimoni on erittäin iloinen voidessaan olla jälleen kanssani ja olen myös erittäin onnellinen. Tunnen olevani siunattu tohtori Ikodun avulla ja arvostan todella hänen apuaan. Koska suuri tohtori Ikodu viittasi minuun, haluaisin lähettää tohtori Ikodun kenelle tahansa, joka tarvitsee hänen apuaan. Voit tavoittaa hänet hänen matkapuhelinnumeronsa +2348163958542 kautta tai lähettää hänelle sähköpostia: ikoduotantempleofsolution@gmail.com

  Nimi: Charles
  Maa: Iso -Britannia.

  VastaaPoista
 18. Luulen olevani maailman onnellisin nainen siitä, että olen saanut rakastajani takaisin silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun rakastajani on jättänyt minut kolmeksi vuodeksi. tuomalla rakastajani luokseni 24 tunnin kuluessa hänen voimillaan. Olen erittäin iloinen rakastajani kanssa tänään ja voin suositella suurta tohtori Ikodua maailmalle ja niille, jotka tarvitsevat myös hänen apuaan. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, joiden avulla voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soita +2348163958542


  Nimi: Casandra
  Maa: USA

  VastaaPoista
 19. Haluan jakaa todistuksen siitä, kuinka rakastajani tuli takaisin luokseni 24 tunnin kuluessa siitä, kun olimme eronneet kahdeksi vuodeksi. hänelle on enemmän kuin voin selittää. En ole ollut yksin viimeisten 2 vuoden aikana eromme jälkeen, mutta tänään olen mielestäni onnellisin mies maan päällä, koska sain hänet takaisin elämääni ja se on siunaus. Haluan todella kiittää tohtori Ikodua onnellisuuteni palauttamisesta, ja jos tarvitset hänen apuaan, voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soittaa +2348163958542


  Maasi: USA
  Nimesi: Javonne

  VastaaPoista
 20. Luulen olevani maailman onnellisin nainen siitä, että olen saanut rakastajani takaisin silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun rakastajani on jättänyt minut kolmeksi vuodeksi. tuomalla rakastajani luokseni 24 tunnin kuluessa hänen voimillaan. Olen erittäin iloinen rakastajani kanssa tänään ja voin suositella suurta tohtori Ikodua maailmalle ja niille, jotka tarvitsevat myös hänen apuaan. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, joiden avulla voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soita +2348163958542


  Casandra Yhdysvalloista

  VastaaPoista
 21. En tiedä miten aloittaa minussa tällä hetkellä olevalla jännityksellä ja onnella, sillä tässä vaiheessa tunnen olevani onnellisin nainen koko maailmassa, koska iloni on palautunut. Viime vuoden alussa minulla oli sydänsuru, elämäni rakkaus, jota rakastan ja vaalin niin paljon elämälläni, ja olemme seurustelleet 6 vuotta ja viime vuoden alussa hän päätti lopettaa suhteen tuntemattomasta syystä, johon hän ei voinut. älä anna minulle parempaa syytä siihen. Olin järkyttynyt ja tunsin tekeväni itsemurhan, jota minulla oli onni, mutta en tehnyt. 4 päivää sitten olin salissa, kun joku puhui rakkausloitsusta ja kuinka hän sai rakastajansa takaisin sillä, joten kuullessani tämän olin kiinnostunut ja kysyin häneltä siitä ja hän yhdisti minut suureen tohtori Okpaan, joka on syy miksi minä Olen onnellinen tänään tuomalla mieheni, rakkaani, aarteeni takaisin minulle 24 tunnin sisällä. Luulin näkeväni unta, tohtori Okpa yllätti minut tuomalla rakastajani takaisin luokseni ja tekemällä minut onnelliseksi. Olen kiitollinen Suurelle Tohtori Okpalle ja olen ylpeä saadessani kertoa maailmalle hänestä, koska hän on auttaja ja palautti elämäniloni. Voit ottaa yhteyttä tohtori Okpaan saadaksesi apua soittamalla, whatsappilla +27653527813 tai sähköpostitse: okpatempleofsolution@gmail.com

  Nimeni: Janelle
  Maa: USA

  VastaaPoista
 22. Mieheni jätti minut, kun olin kuudennella raskauskuukaudella. Rakastamme molemmat toisiamme ja se oli shokki minulle, ja se todella särki sydämeni ja masensi minut, yritin soittaa hänelle ja hänen linjansa olivat tavoittamattomia. Yritin tavoittaa hänet myös sosiaalisessa mediassa, mutta tajusin, että hän esti minut myös sosiaalisessa mediassa. Otin yhteyttä hänen vanhempiinsa ja he kertoivat minulle, että heidän poikansa oli sanonut, ettei hän rakastanut minua enää eikä halunnut nähdä minua, vaikka tiesi, että olin raskaana, ja he olivat myös yllättyneitä hänen teoistaan ​​ja päätöksestään, että he ei tiennyt mikä oli vialla. Itkin niin paljon ihmetellen, kuinka hän jättäisi minut syntymättömän lapsemme kanssa ja kuinka tulen toimeen ilman häntä, koska rakastan häntä niin paljon. Ennen kuin synnytin ja vauva oli vuoden ikäinen, mieheni ei vieläkään palannut tarkastamaan minua ja vauvaa, ja olin taas hämmentynyt. En tiedä mitä tehdä, olen menettänyt työpaikkani, eikä minulla ole rahaa hoitaa vauvaa. Olin kurja, en tiennyt mitä tehdä ennen kuin aloin etsiä apua Internetistä ja lukea upeita todistuksia Voodoo Lordista. Otin häneen yhteyttä sähköpostitse ja hän sanoi auttavansa minua, ja hän kertoi minulle, että toinen nainen manipuloi miestäni ja hän loitsi hänet. Voodoo Lord sanoi, että hän auttaisi minua murtamaan loitsun, jotta mieheni palaisi luokseni ikuisesti ja hän olisi jälleen minun. Hän kertoi minulle, että minun täytyy ostaa esineitä murtaakseni mieheni kipsin, ja annoin hänelle kaiken, mitä hän pyysi. Suurimmaksi yllätykseksi muutamaa päivää myöhemmin mieheni koputti oveen, joka näytti muutokselta ja tunteellisesta, oli ilmeistä, että hän juuri palasi tajuihinsa ja itki polvilleen anteeksiantoani. Kiitos Voodoo Lordille, hän on erittäin voimakas ja aito loitsuilija . Rukoilen, että hän elää pitkään jatkaakseen hyvää, luotettavaa ja aitoa työtään. Jos sinulla on ongelma, joka vaivaa sinua, ota yhteyttä tähän aidoon loitsuntekijään, hän voi auttaa sinua, hän ei petä sinua. Ota häneen yhteyttä sähköpostitse: voodooconnect60@gmail.com tai whatsappin kautta: +234 8097014925


  VastaaPoista
 23. Rakkaus on kaunista, kun on joku, joka täydentää sitä. Voodoo Lord on todellinen loitsuntekijä ja erittäin ainutlaatuinen ja voimakas mies, jolla on viisautta. En voinut tulla raskaaksi, koska minulla oli hedelmällisyysongelmia. Mieheni erosi minusta tämän takia. Olin niin huolissani, itkin aina ja ajattelin jopa itsemurhaa, mutta ystäväni esitteli minut Voodoo Lordina tunnetulle suurelle miehelle, joka myös auttoi häntä ratkaisemaan oman ongelmansa. Hän antoi minulle sähköpostinsa, otin häneen yhteyttä ja selitin kaiken. Hän vakuutti minulle auttavansa minua, ettei minun pitäisi huolehtia. Voodoo Lord toi ilon takaisin elämääni ja perheelleni, toi mieheni takaisin luokseni henkisillä voimillaan, teki minut raskaaksi, paransi sisareni syövän erityisillä voimillaan ja auttoi myös veljeäni voittamaan 1 miljoonan dollarin lotossa. Voodoo Lord on todella lahjakas ja erittäin hyvä mies, joka todella osaa tehdä työnsä. Ilman Voodoo Lordia elämäni olisi ollut raunioina. Paljon kiitoksia Voodoo Lord, en koskaan lakkaa puhumasta siitä, kuinka suuri ja voimakas olet. Sanat eivät voi ilmaista, kuinka hyvin olet tehnyt minulle ja perheelleni, ja uskon, että sanat riittävät kuvaamaan hyvää ja suurta työtäsi. Jos tarvitset henkistä apua, mikset juokse Voodoo Lordin luo, ota yhteyttä hänen sähköpostiinsa: voodooconnect60@gmail.com tai whatsapp +234 8097014925 tai Telegram +234 8097014925, niin hän auttaa sinua. Voodoo Lord on vaaraton, turvallinen ja luotettava, joten ota yhteyttä häneen nyt ratkaistaksesi ongelmasi.

  VastaaPoista
 24. Elämäni on täynnä onnea jälleen kerran Voodoo Lordin ansiosta. Se, mitä minulle tapahtui, en voi pitää omana tietonani, vaan kerron myös maailmalle, jotta ne, joilla on jotain ongelmia parisuhteessa tai avioliitossa, voivat tuoda takaisin rakkaansa ja olla jälleen onnellisia. Rakastajallani ja minulla oli vakavia ongelmia, jotka johtivat eroon, koska sen jälkeen elämäni ei ollut enää ennallaan. Yritin kaikin tavoin saada hänet takaisin, mutta ne olivat vain vaivanhukkaa ja ajanhukkaa. Mutta eräänä päivänä Internetistä etsiessäni törmäsin todisuksiin Voodoo Lordista. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle ongelmani, ja olin hyvin yllättynyt siitä, kuinka hän onnistui saamaan rakastajani takaisin 48 tunnissa. Tämän elämässäni tapahtuneen suuren asian myötä päätin kertoa koko maailmalle siitä suuresta miehestä nimeltä Voodoo Lord. Niille, jotka tarvitsevat ratkaisuja ongelmiinsa, hän sanoi minulle, ettei hänen temppelissään ole mitään mahdotonta. Luotan häneen niin paljon, että jokainen, joka lukee todistukseni, jos tarvitset apua entisen kumppanisi takaisin saamiseksi tai haluat saada vauvasi, tai haluat saada suosion, ota ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse - Voodooconnect60@gmail.com ... Whatsapp +234 8097014925

  VastaaPoista
 25. Haluan maailman tuntevan suuren miehen, jonka useimmat tuntevat voodoo-lordina ja jolla on täydellinen ratkaisu ihmissuhteiden, avioliittojen ja terveysongelmiin. Pääasiallinen syy miksi menin voodoo lordin luo, oli etsiä ratkaisua mieheni takaisin tuomiseen ja raskaaksi tulemiseen, koska mieheni jätti minut, koska en voinut tulla raskaaksi 14 vuoden avioliiton jälkeen. Luin äskettäin Internetistä muutaman todistuksen, jonka jotkut ihmiset ovat kirjoittaneet voodoo Lordista, ja olin erittäin tyytyväinen ja päätin pyytää apua. Hän teki työnsä täydellisesti pakottamalla mieheni palaamaan luokseni ja pyytämään anteeksi, muutamaa kuukautta myöhemmin tulin raskaaksi. Nyt olen ylpeä kaksosten, pojan ja tytön äiti, ja mieheni ei ole koskaan lakannut rakastamasta minua ja elämme hyvin onnellisina yhdessä. En voi lopettaa hänen nimensä julkaisemista Internetissä, koska hän on tehnyt hyvää työtä hyväkseni. Kaikkien hänen apuaan tarvitsevien tulee ottaa häneen yhteyttä sähköpostitse [voodooconnect60@gmail.com] tai lisätä hänet whatsappiin [+234 8097014925]  Voit ottaa häneen yhteyttä tänään ratkaistaksesi ongelmasi ja pysyäksesi onnellisena ikuisesti.

  VastaaPoista
 26. Nimeni on Patience Wallen, haluan kiittää mahtavaa tohtori Okpaa avioliittoni palauttamisesta ja siitä, että minulla on jälleen onnellinen koti. Viimeiset 6 vuotta mieheni jätti minut ja 2 lasta, eikä minun ole ollut helppoa huolehtia heistä yksin. Kaiken kokemani jälkeen olin niin onnekas, että sain yhteyden suureen tohtori Okpan kanssa, joka toi mieheni takaisin voimakkaalla loitsullaan, ja kun kirjoitan tätä todistusta nyt, mieheni on olohuoneessa lasten kanssa ja olemme kaikki. elää onnellisesti. Haluan kiittää tohtori Okpaa siitä, mitä hän teki hyväkseni, ja suosittelen häntä kaikille, joilla on samanlaisia ongelmia joko avioliitto- tai parisuhdeongelmissa. Vakuutan teille, että tohtori Okpa palauttaa rakastajasi ja tekee sinut jälleen onnelliseksi. Tämä on tohtori Okpan yhteyshenkilö: okpatempleofsolution@gmail.com tai soita +27653527813

  VastaaPoista
 27. Elämään tulee erilaisia ​​kokemuksia. En tiedä millaisia ​​kokemuksia sinulla on, mutta tämä on minun tarinani, enemmänkin todistus. Olen iloinen voidessani kirjoittaa tämän, koska minulla on jälleen rauha avioliitossani ja kaikki on kiitos mahtavalle loitsuntekijälle nimeltä VOODOO LORD, hän on erittäin voimakas mies, joka auttoi sovittamaan kiistani minun ja mieheni välillä erittäin tehokkaalla ja aidolla rakkausloitsulla. . Mieheni lähti kotoa ja muutti toisen naisen luo seitsemäksi kuukaudeksi huolehtimatta minusta ja neljästä lapsestamme, olen taloudellisesti vakaa, mutta tarvitsen miehen huolenpitoa, hellyyttä ja vakaata perhettä. Pyysin häntä tulemaan kotiin useita kertoja, mutta mikään ei auttanut, pyysin jopa hänen vanhempaa sisartaan auttamaan minua anomaan häntä, mikä myös epäonnistui. Joten eräänä päivänä törmäsin erään naisen todistukseen, joka kuvaili, kuinka VOODOO LORD oli auttanut häntä estämään miestään eroamasta hänestä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle ongelmani, hän kertoi minulle, mitä tarvitaan aitoon ja erittäin tehokkaaseen rakkausloitsuun. Annoin kaiken, mitä hän tarvitsi, ja 24 tunnin kuluttua mieheni soitti minulle ja pyysi anteeksi ja kysyin, otanko hänet takaisin hänen tekojensa jälkeen, ja näin avioliittoni pelastettiin. Jos sinulla on jokin ongelma, jonka haluat korjata pikaisesti, älä epäröi ottaa yhteyttä häneen WhatsAppissa: +2348097014925, Sähköposti: voodooconnect60@gmail.com


  VastaaPoista
 28. Mieheni jätti minut toisen naisen takia ja minä jäin hämärään. Se tapahtui niin nopeasti ja muutamassa päivässä elämäni kääntyi ylösalaisin. Hän vain jätti minut kolmen vuoden jälkeen ilman sanoja. Otan yhteyttä tohtori Ilekhojieen hänen sähköpostinsa kautta ja hän lupasi suorittaa sovintorituaalin auttaakseen meitä palaamaan yhteen. Alle 48 tunnin kuluttua rituaalinsa suorittamisesta mieheni alkoi testata minua uudelleen ja tunsi olonsa kauhealta siitä, mitä hän juuri sai minut läpi. Hän sanoi, että olin hänen elämänsä tärkein henkilö ja hän tietää sen nyt. Avioliittomme on nyt vahva ja vakaa. Kiitos tohtori sovintorituaalista, jonka teit minulle. Sinä olet Jumala, joka on lähetetty palauttamaan rikkinäinen avioliitto. Suosittelen vilpittömästi tohtori Ilekhojiea kaikille, joilla on rikki avioliitto tai parisuhdeongelmia. Hänen sähköpostinsa: gethelp05@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Haluan vain käyttää tilaisuutta hyväkseni ja todistaa, mitä tämä mahtava loitsuntekijä Voodoo Lord on taas tehnyt hyväkseni. Kun otin häneen ensimmäisen kerran yhteyttä, hän auttoi minua palauttamaan rauhan, rakkauden ja onnen avioliittooni tekemällä minut raskaaksi ja myös saamalla mieheni lopettamaan pettämisen ja alkamaan käyttäytyä vastuullisesti. Ja nyt hän vain sai mieheni saamaan pitkäaikaisen ylennyksensä työpaikallaan ja siihen liittyy muita etuja. Nyt se on toinen onnen taso perheessäni tämän mahtavan, tehokkaan ja tehokkaan loitsulaitteen ansiosta. Ota nyt yhteyttä ja pyydä häneltä apua yhteystiedoissaan voodooconnect60@gmail.com voit myös käyttää whatsappia + 234 8097014925... Hän pystyy tekemään ihmeitä, hän on tehnyt minulle ihmeitä taas toisen kerran.

  VastaaPoista
 30. Päätin viettää aikaa Internetissä vain varmistaakseni, että monet ihmiset voivat lukea todistukseni Voodoo Lordista, joka on voimakas loitsu Afrikasta. Kun rakastajani jätti minut, olin niin yksinäinen ja päätin käydä netistä parisuhdevinkkejä varten, en tiennyt, että tämä oli suunnitelma saada rakastajani takaisin. Luettuani monia vinkkejä suhteeni palauttamiseksi huomasin, että Voodoo Lordilla on monia suosituksia, joten päätin, että Voodoo Lord on oikea henkilö työhön. Otin yhteyttä Voodoo Lordiin hänen Internetissä näkemiensä tietojen kautta, enkä koskaan katunut, että otin häneen yhteyttä ja työskentelin hänen kanssaan. Hänen työnsä on 100 % täydellistä ilman sivuvaikutuksia, ja loitsu toi rakastajani nopeasti takaisin luokseni. Se oli niin helpotus ....voit ottaa häneltä apua myös sähköpostitse ..... voodooconnect60@gmail.com,,,,,,, whatsApp  +2348097014925

  VastaaPoista
 31. Hei rakkaat ihmiset, olen täällä todistamassa tohtori Okpan hyvyydestä, että hän toi rakastajani takaisin luokseni sen jälkeen, kun hän jätti minut kolmeksi vuodeksi, en löytänyt ketään jota todella rakastan niin kuin rakastan sulhastani, hänellä on tapa tekee minut onnelliseksi niin kuin kukaan muu mies. En voinut päästää irti hänestä ja jakamistamme suloisista muistoista, olen ollut emotionaalisesti uupunut viimeiset 3 vuotta. Mutta olen jälleen onnellinen, koska saan hänet vihdoin takaisin elämääni tohtori okpan avulla, sen jälkeen kun hänen voimakkaan loitsun. tuomaan rakastajani takaisin. Olen erittäin onnellinen tänään ja haluan kiittää tohtori Okpaa suhteeni palauttamisesta ja hymyn huulilleni saamisesta. Kiitos tohtori Okpa ja arvostan todella sitä, mitä teit hyväkseni. Määrään tohtori Okpan jokaiselle, jolla on parisuhdeongelmia tai parisuhdeongelmia, ottamaan häneen yhteyttä osoitteeseen okpatempleofsolution@gmail.com tai solunumeroon: +27653527813.
  Verkkosivusto: https://okpatempleofsoluti.wixsite.com/my-site-1

  Nimi: Rosa
  Maa: Italia

  VastaaPoista
 32. Waoh vihdoinkin sain Macin takaisin elämääni sen jälkeen, kun olen ollut niin monien loitsunpyörien huijauksena, mutta tohtori okpa sai hymyn huulilleni ja osoitti minulle loitsun voimat, sir, olet hieno mies, kiitos ja kunnia sinulle Tohtori okpa, ystäväni, haluan sinun auttavan minua kiittämään tohtori okpaa avusta, jonka hän antoi minulle tuomalla macin takaisin elämääni. voit tavoittaa tohtori okpan hänen sähköpostillaan: okpatempleofsolution@gmail.com tai solunumerolla: +27653527813 .

  Sacke Lance
  maa: Ruotsi

  VastaaPoista
 33. Nimeni on Patience Wallen, haluan kiittää mahtavaa tohtori Okpaa avioliittoni palauttamisesta ja siitä, että minulla on jälleen onnellinen koti. Viimeiset 6 vuotta mieheni jätti minut ja 2 lasta, eikä minun ole ollut helppoa huolehtia heistä yksin. Kaiken kokemani jälkeen olin niin onnekas, että sain yhteyden suureen tohtori Okpan kanssa, joka toi mieheni takaisin voimakkaalla loitsullaan, ja kun kirjoitan tätä todistusta nyt, mieheni on olohuoneessa lasten kanssa ja olemme kaikki. elää onnellisena. Haluan kiittää tohtori Okpaa siitä, mitä hän teki hyväkseni, ja suosittelen häntä kaikille, joilla on samanlaisia ongelmia avioliiton tai parisuhteen kanssa. Vakuutan teille, että tohtori Okpa palauttaa rakastajasi ja tekee sinut onnelliseksi. Tämä on tohtori Okpan yhteyshenkilö: okpatempleofsolution@gmail.com tai soita +27653527813

  VastaaPoista
 34. Hyvää päivää kaikille, minun nimeni on Benson Wins Iso-Britanniasta. Haluan kiittää suurenmoista tohtori Okpaa, joka palveli minulle maanpäällisenä jumalana yhdistämällä minut ja vaimoni, joka oli jättämässä avioeroa välillämme lyhyen väärinkäsityksen jälkeen. Mutta olin niin onnekas, että sain yhteyden tohtori Okpan kanssa, joka toi hänet takaisin luokseni ja sai hänet anomaan minua antamaan anteeksi ja hyväksymään hänet takaisin, ettei hän enää koskaan tee mitään satuttaakseen minua. Tämä on ihme, jota en koskaan opettanut, voisi tapahtua, koska vaimoni oli tosissaan avioerosta ja muutti jo pois kotoa. Nyt olen iloinen, että hän on palannut anteeksipyynnön kanssa ja nyt elämme onnellisina kuin koskaan ennen. Nyt haluan kiittää mahtavaa tohtori Okpaa vaimoni palauttamisesta. Olen iloinen voidessani jakaa hänen yhteystietonsa kaikille tällaista apua tarvitseville ja vakuutan, että tapauksesi ratkaisee tohtori okpa, johon voit ottaa yhteyttä osoitteella: okpatempleofsolution@gmail.com tai solunumerolla: +27653527813.
  Hänen verkkosivustonsa: https://okpatempleofsoluti.wixsite.com/my-site-1

  VastaaPoista
 35. Haluan vain käyttää toista tilaisuutta todistaakseni, mitä tämä loistava loitsu chubygreat on taas tehnyt hyväkseni. Ensimmäisen kerran kun otin häneen yhteyttä, hän auttoi minua palauttamaan kotini voimillaan ja nyt taas hän on auttanut minua saamaan siirron työpaikallani. Nyt on minulle toinen taso tämän upean loitsun ansiosta. ota yhteyttä häneen nyt saadaksesi apua hänen tiedoillaan chubygreat@gmail.com, voit myös whatsappilla +2349056504566 saada apua, jonka hän itse pystyy.

  VastaaPoista
 36. Nopea todistus siitä, kuinka sain rakastajani takaisin tohtori okpan avulla, hän toi takaisin tyttöystäväni, joka jätti minut 2 vuodeksi, 24 tunnin sisällä voimakkaalla loitsullaan. Suosittelen tohtori Okpaa kaikille, jotka käyvät läpi minkä tahansa suhdeongelman hänen kahvansa @dr_okpa sähköpostin kautta: okpatempleofsolution@gmail.com tai soita ja whatsapp +2765352713

  Nimi: Aira

  VastaaPoista
 37. Olin hyvin surullinen ja loukkaantunut, kun mieheni päätti jättää minut minua paljon nuoremman tytön takia. Mieheni on melko rikas, joten monet naiset ovat kokoontuneet hänen luokseen. Mutta hän on rakastava ja välittävä mies, mutta tämä nuori nainen vangitsi hänet erityisellä tavalla, jota en voinut selittää. Jossain vaiheessa ajattelin viedä hänen henkensä, koska mieheni rakasti häntä niin paljon, mutta ystäväni sai minut luopumaan siitä. Jouduin etsimään henkistä apua Internetistä, sitten luin erilaisia upeita kommentteja Dr.Pellarista, monet ihmiset antoivat erilaisia todistuksia hänen hyvistä teoistaan ja avioliiton palauttamisesta. Otin hänen sähköpostinsa. sähköpostitse drpellar@gmail.com yhdestä suosituksesta ja otti häneen yhteyttä. Kerroin hänelle ongelmastani ja hän antoi minulle ohjeita noudattaakseen ja antoi minun ostaa tavarat.
  Seitsemän 10 päivän kuluessa mieheni katkaisi kaikki kommunikointivälineet pahan naisen kanssa, katui ja anoi anteeksiantoani.
  Sanon paljon kiitoksia tohtori Pellar lordi ja olen ikuisesti kiitollinen avustasi. Toivon, että näet tämän todistuksen, koska lupasin jakaa todistuksen, jos autat minua. drpellar@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Se oli unelma, kun entinen rakastajani soitti pyytääkseen anteeksi, että jätti minut, ja se on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen minut takaisin. Olin sanaton, kun hän sanoi kaiken tämän puhelimessa, koska tämä oli pyyntöni, kun otin yhteyttä tohtori DAWNiin, ja muutamassa tunnissa tohtori DAWN teki siitä totta, ota yhteyttä tohtori DAWNiin, jos haluat saada ex-elämän takaisin.
  *Jos haluat tavata uudelleen rakastajasi.
  *Jos haluat tulla raskaaksi.
  *Jos haluat parantaa minkä tahansa sairauden.
  *Jos haluat onnenloitsua.
  Sähköposti dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2349046229159

  VastaaPoista
 39. Genuine Hackers on paras ratkaisu varastetun kryptovaluutan palauttamiseen. He auttoivat minua saamaan takaisin kadonneet rahakkeet sen jälkeen, kun jouduin tietokalasteluhuijauksen uhriksi Telegramissa, jossa hyökkääjät pääsivät lompakkooni ja varastivat kaikki kolikoni. Genuine Hackersin avulla pystyin palauttamaan yhteensä 11,8 BTC:tä ja 6,479 ETH:ta 2 päivän kuluessa tapaukseni lähettämisestä. Ota yhteyttä GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM saadaksesi luotettavat ja tehokkaat palautuspalvelut.

  VastaaPoista
 40. Ei ole ongelmaa ilman ratkaisua, mutta vain jos etsit apua oikeista paikoista. Minulla oli kauhea sotku avioliitossani, koska mieheni jätti minut toisen naisen takia 5 vuoden avioliiton jälkeen ja järkyttävää on, että meillä ei ollut minkäänlaista väärinkäsitystä, tiesin heti
  jotain oli vialla, koska pyysin häntä tulemaan kotiin, mutta hän kieltäytyi ja käyttäytyi minulle oudosti, tämä sai minut etsimään apua ja olin onnekas, kun löysin netissä loitsuntekijän yhteystiedon, jonka mies pudotti, joka kirjoitti kuinka voodoo lord auttoi häntä voittamaan paljon arpajaiset. Otin yhteyttä voodoo lordiin ja selitin hänelle tilanteeni, hän kysyi minulta kysymyksiä joihin vastasin oikeat vastaukset, annoin hänelle myös rahaa ostaakseen tavaroita, joita hän käyttää työhönsä ja kolmen päivän loitsujen jälkeen pääsin kotiin töissä ja tapasin mieheni kotona yrittäen jo leikkiä minulle mukavaa ja suloista. ota yhteyttä häneen Whatsapp: +2348097014925 tai sähköposti: voodooconnect60@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Joskus avioliitoissamme tapahtuu paskaa, mutta se ei aina kestä, kun yritämme korjata sen. Minulla oli ongelmia avioliitossani. Se oli kauhea kokemus, että melkein menetin avioliittoni Kun vastaan ​​puheluihin töistä, yritin saada hänet ymmärtämään, että he ovat vain työtovereitani. Hän ei koskaan uskonut minua. Se oli kaunis avioliitto, enkä voinut edes kuvitella eroavani avioliitostani. Minun piti pyytää voodoo lordilta apua. Selitin hänelle tilanteen ja tietysti hän auttoi minua, hän valmisteli minulle rakkausloitsun ja vakuutti minulle turvallisuudesta, mieheni lopettaa avioeron ja rakastaa minua uudelleen. Siksi olen täällä kertomassa ihmisille voodoo lordin ihmeistä ja siitä, kuinka hän auttoi minua pelastamaan avioliittoni. Jos sinulla on avioliitto tai jokin muu ongelma, voit tavoittaa hänet WhatsAppin kautta +2348097014925 tai sähköpostitse voodooconnect60@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Minulla ei ole koskaan ollut sukupuolitautia (sukupuolitauti), enkä ole koskaan harrastanut suojaamatonta seksiä. Minulla oli kuitenkin poikaystävä, jolla oli tuolloin huuliherpes. Suoraan sanottuna oletimme, että se oli vain paikka, koska emme koskaan saaneet tietää HERPES:stä tähän asti. Harrastamme suuseksiä, ja siitä syystä sain HERPESin. Luojan kiitos, että löysin verkosta voodoo lordin, joka loi hyvinvointiloitsuja ja valmisti minulle myös yrttilääkkeen, jota otin vain 14 päivää uskossa. Sitten kun aloin huomata kehossani muutoksia, menin sairaalaan tarkastukseen ja varmistin. että paranin täysin HERPES:stä (herpes-negatiivista). Hänen lääkkeellään ei ole HAITTAVAIKUTUKSIA, lääkkeitä käytettäessä ei ole erityisruokavaliota, voit ottaa yhteyttä häneen sähköpostilla: voodooconnect60@gmail.com ja myös whatsappissa +234-8097014925 niin saat kaikki terveysongelmasi ratkaistua.

  VastaaPoista

Gauchoux Open, Ranska

(c) Jouke Boerma Korona-aika iski, vieden mukanaan valtaosan kansainvälisistä kisoista - ja niinpä blogin kirjoittaminen on myös ollut tauol...